Rekordstort intresse för Solsidan-filmen

23 augusti 2017 - Senast uppdaterad 7 maj 2020

I måndags släpptes trailern för långfilmen Solsidan. På mindre än ett dygn hade den setts över en miljon gånger och delats av tusentals.

 

– Det är fantastiskt härligt med så hängivna fans som är så angelägna. Vi hoppas att de inte kommer bli besvikna, säger regissören Måns Herngren.

Med sina fem säsonger har Solsidan blivit en av Sveriges mest älskade TV-serier. Den 1 december gör Fredde, Mickan, Ove och de andra på Solsidan långfilmsdebut.

 

Intresset för filmen är enormt på sociala medier. Bara under det första dygnet fick trailern över en miljon visningar, över 35 000 likes, 17 000 kommentarer och delades över 3 200 gånger.

 

Och det enbart genom organisk spridning från Solsidans och SF Studios Facebooksidor.

 

– Det här måste vara något slags rekord. Jag har aldrig varit med om något liknande, med ett så här stort intresse för en svensk film. Men så är det inte vilken film som helst heller, säger Pia Grünler, distributionschef på SF Studios som distribuerar biofilmen Solsidan.

 

Särskilt har nyheten om en skilsmässa mellan Alex och Anna, som spelas av Felix Herngren och Mia Skäringer, fått stor uppmärksamhet. I trailern syns Alex på singelmingel med den svåromtyckte grannen Ove (Henrik Dorsin).

– På Medeltidsmuseet av alla ställen. Vi får se hur han tar sig igenom det där, säger Felix Herngren, som både spelar och regisserar.

 

I biofilmen Solsidan får vi följa de tre paren i en komedi om kärlek, barnlängtan, knepiga föräldrar och oskrivna badregler i Torekov. Förutom de ordinarie skådespelarna (Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Malin Cederbladh m.fl.) medverkar bland andra Sven Wollter, Henrik Schyffert och Frida Hallgren. Manus är skrivet av Jesper Harrie. Producent är Emma Nyberg.

Solsidan har biopremiär den 1 December på biografer över hela landet. 

 

Kontakter

Pia Grünler

Head of Nordic Theatrical Distribution