"Tårtgeneralen" textas på arabiska

11 april 2018 - Senast uppdaterad 7 maj 2020

Filip&Fredriks succéfilm Tårtgeneralen kommer nu kunna ses på bio med arabiska undertexter. SF Studios, har med stöd från SFI, textat filmen med arabiska undertexter och filmen kan bokas av alla biografer.

SF Bio kommer visa Tårtgeneralen med arabiska undertexter den 16 april, i alla städer över hela landet där de har biografer, på den tidiga kvällsföreställningen. Filmen finns tillgänglig för samtliga biografer över hela landet att boka och visa. 

- Det är precis sånt här som man vill ska ske! Integrationsambition bortom politiken. Viktiga insatser för att få folk att känna sig hemma i Sverige, att få invandrare och svenskar att mötas, sker varje dag i informella sammanhang – på en arbetsplats, på en fest, under en bandyträning, som vi skildrade i dokumentären ”Trevligt Folk”. Att ge människor som ännu inte behärskar det svenska språket till fullo en möjlighet att få gå på bio och se en rolig, rörande och underhållande film, som bland annat handlar om Sverige, är ett initiativ i precis i samma anda. Hurra!, säger Filip Hammar

 

 

Textningen till arabiska är en del av SFIs arbete med kulturintegration. 

- Vilken film kunde passa bättre än TÅRTGENERALEN när vi talar om kulturintegration? Berättelsen handlar ju om gemenskapen och samhörigheten i svenska småstäder, säger Pia Grünler, ansvarig för biodistribution hos SF Studios. 

Textningen är på standardarabiska, det vill säga att den förstås av alla arabisktalande. 

 

 

För ytterligare information vänligen kontakta 

Pia Grünler

pia.grunler@sfstudios.se

 

Kontakter

Pia Grünler

Head of Nordic Theatrical Distribution