Carla Sehn och Kardo Razzazi spelar huvudrollerna i Viaplays kriminalserie Åremorden producerad av SF Studios

5 april 2023

Upphovsrätt: Photo credit: Joakim Eliasson/Viaplay

Tvåfaldigt Guldbaggenominerade Carla Sehn är aktuell med sin första huvudroll inom kriminalgenren med Viaplays nya serie Åremorden - baserad på Viveca Stens succébokserie med samma namn. Carla Sehn spelar polis tillsammans med Kardo Razzazi och inspelningen pågår för fullt uppe i Åre. Åremorden produceras av SF Studios och serien med sex avsnitt har premiär längre fram på Viaplay.

Åremorden är en kriminalserie om ett svenskt semesterparadis med vidunderligt vacker men potentiellt livsfarlig natur. Serien utspelar sig i den jämtländska fjällvärlden där den lokala polisenheten kämpar med knappa resurser för att lösa grova brott.

Serien är baserad på Viveca Stens bästsäljande böcker om de två poliserna Daniel Lindskog (Kardo Razzazi) och Hanna Ahlander (Carla Sehn). Hanna lever för sitt jobb på citypolisen i Stockholm och när hon blir avstängd från sitt jobb och dumpad av sin sambo rasar hela hennes värld samman. Arbetslös, bostadslös och pank tar hon sin tillflykt till systerns semesterbostad i Åre. Men när en ung kvinna försvinner under lucianatten kan hon inte låta bli att börja nysta i fallet. 

”Det är unikt att få filma på en sån spektakulär plats som Åre, där naturen blir ett avgörande element i berättelsen. Jag tror det gör någonting med mig som skådespelare. Extra kul känns det att ge kropp åt Hanna, en karaktär som idag har en stor fan base världen över och som längtar efter serien”, säger Carla Sehn.

Kardo Razzazi spelar lokalpolisen Daniel Lindskog som har en tuff familjesituation och kämpar på en underbemannad polisstation när han motvilligt tvingas ta hjälp av Hanna. Men den stora frågan är om de kan lita på varandra?

”Inspelningen uppe i Åre har varit jättekul och spännande! Viveca Stens böcker är otroligt omtyckta så det ska bli superintressant att få dela vad vi gjort här med publiken när serien släpps på Viaplay. Alla i teamet har kämpat hårt för att det här ska bli så bra som möjligt. Att jag dessutom får jobba med en så skicklig skådespelare som Carla är rena drömmen. Hon håller en nivå som lyfter hela projektet”, säger Kardo Razzazi.

I den stjärnspäckade rollistan har huvudrollsinnehavarna Kardo Razzazi och Carla Sehn sällskap av bland andra Charlie Gustafsson, Francisco Sobrado, Pia Johansson, Cecilia von der Esch, Moa Gammel, Siham Shurafa, Olle Sarri, Björn Elgerd, Henrik Norlén, Philip Oros, Samuel Astor, Sofia Ledarp, Linton Calmroth, Fredrik Söderholm, Frida Argento, Robin Stegmar, Baxter Renman, Freddie Mosten-Jacob, Diana Gardner, Viktor Åkerblom, Jens Hultén och de norska stjärnorna Jon Øigarden, Agnes Kittelsen samt Amalia Holm Bjelke. Dessutom ser vi sångerskan Maxida Märak i rollen som rättsläkare. 

”Jag är oerhört stolt över att vi ska göra en serie baserad på bästsäljaren Åremorden som är skriven av en av Sveriges absolut största deckarförfattare, Viveca Sten. Kombinationen av böckernas relevans och produktionens bredd av kreatörer, både bakom och framför kameran, gör serien både spännande och aktuell. Jag längtar efter premiären av detta vintriga kriminaldrama som jag är övertygad om kommer att nå långt utanför Sveriges gränser”, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på Viaplay Group.

Åremorden produceras av SF Studios i samproduktion med Viaplay och med stöd av Nordisk Film & TV Fond. Joakim Eliasson och Alain Darborg regisserar efter manus av huvudförfattarna Karin Gidfors och Jimmy Lindgren. Serien produceras av Brita Lundqvist och exekutiva producenter är Susann Billberg på SF Studios, författaren Viveca Sten och Helena Larand på Viaplay.

För mer information, vänligen kontakta:
Brita Lundqvist, Producer, SF Studios, brita.lundqvist@sfstudios.se, +46 70 497 17 21
Malin Strihagen, Vice President Brand & Communications, SF Studios, malin.strihagen@sfstudios.se, +46 70 780 39 35

Om SF Studios
SF Studios etablerades 1919 och är ett av världens äldsta filmbolag. Idag är SF Studios ett av de ledande filmbolagen i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Bolaget producerar och distribuerar film och TV-serier för den nordiska och internationella marknaden, och driver streamingtjänsten SF Anytime. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier.

Om Viaplay
Viaplay Group AB (publ) är den internationella underhållningsleverantören. Vår streamingtjänst Viaplay finns på direkt-till-konsument-basis i alla nordiska och baltiska länder, Polen, Nederländerna och Storbritannien, och vi expanderar snabbt med lansering i USA, Kanada, Tyskland, Österrike och Schweiz under 2023. Viaplay kommer att ha marknadsnärvaro i minst 21 länder vid slutet av 2023, inklusive minst fem partnermarknader för bolagets brandade innehållskoncept, Viaplay Select. Varje dag underhåller vi miljoner av kunder med vårt unika innehållserbjudande, vilket inkluderar hyllade Viaplay Originals och en unik uppsättning av premium direktsänd sport. Från streaming till TV-kanaler, radiostationer och produktionsbolag, är vårt syfte att förmedla berättelser, beröra människor och vidga perspektiv. Viaplay Group är noterat på Nasdaq Stockholm (‘VPLAY B’).