Digitala filmtopplistan ‘Digifilmlistan’ lanseras för första gången i Sverige

20 maj 2021

Upphovsrätt: SF Studios

Nu lanseras Digifilmlistan, Sveriges första digitala filmtopplista, som kommer visa veckans populäraste filmer! Filmtopplistan lanseras i alla nordiska länder och är framtagen av Digital Entertainment Group Nordic som SF Studios är en del av. Likt Storbritanniens Official Film Chart som lanserades i december 2018 kommer Digifilmlistan varje onsdag avslöja de bästsäljande filmerna från de senaste sju dagarna, ackompanjerad av en nedräkningsvideo för topp 10-titlarna. Denna vecka toppar action-thrillern The Marksman listan i samtliga nordiska länder.  

Listan baseras på digitala köp- och hyrtransaktioner under en sjudagarsperiod från följande plattformar; Apple TV App, Blockbuster, SF Anytime och Viaplay, med support från samtliga stora filmstudios i regionen, inklusive NBCUniversal, Nordisk Film, SF Studios, Sony Pictures Home Entertainment, The Walt Disney Company och Warner Bros. Entertainment.

Över de senaste 12 månaderna har fler personer än någonsin konsumerat underhållning i tryggheten av deras hem. Enkelheten och det stora utbudet förknippat med att köpa film digitalt ger konsumenterna möjligheten att hänga med i de senaste filmsläppen eller dyka ner i en tidlös klassiker, genom ett enkelt klick. Digifilmlistan kommer ge filmentusiaster möjligheten att upptäcka titlar de kanske missat första gången de kom ut såväl som de senaste succéfilmerna. Under en tid då den delade upplevelsen av att se film har visat sig viktigare än någonsin, vill Digifilmlistan möjliggöra för konsumenter att se Sveriges populäraste digitala köp-och hyr filmer.

Sverige kan se fram emot ett stort utbud av nya filmsläpp att se hemma, inklusive potentiella topplisttitlar som Godzilla vs. Kong, A Quiet Place Part II, Peter Rabbit 2, Tom & Jerry och Space Jam: A New Legacy likväl som kommande lokala titlar som Se upp för Jönssonligan och Apstjärnan, alla med en chans att få den prestigefyllda förstaplatsen.

Johan Mannerhill, DEGN Styrelseordförande och Managing Director Nordic på Warner Bros. Entertainment, säger “Vi hoppas kunna lära av, och bygga på, den framgång som Official Film Chart har haft i Storbritannien genom att anpassa den till de nordiska länderna. Skapandet av Digifilmlistan stärker ytterligare våra gemensamma ansträngningar för att växa den digitala marknaden genom att uppmärksamma de största försäljningsframgångarna varje vecka. Det här initiativet är också ett annat sätt att belysa de många fördelarna med att köpa och hyra film digitalt, från det stora utbudet som finns tillgängligt till enkelheten och flexilibiteten som formatet ebjuder konsumenterna. Mitt hopp är att, genom en veckovis topplista, inspirera flera konsumenter att ta steget in i denna växande marknad”

Se den senaste veckans topp 10 lista här: https://digifilmlistan.se


För mer information, vänligen kontakta:
Martin Brandtler, Nordic Head of Home Entertainment Distribution, SF Studios, martin.brandtler@sfstudios.se, +46 70 225 35 93
Malin Strihagen, Vice President Brand & Communications, SF Studios, malin.strihagen@sfstudios.se, +46 70 780 39 35

Om SF Studios
SF Studios etablerades 1919 och är ett av de ledande filmbolagen i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Bolaget producerar och distribuerar film och tv-serier för den nordiska och internationella marknaden, och driver streamingtjänsten SF Anytime. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier.

Om The Digital Entertainment Group International
Digital Entertainment Group International (DEGI) är den internationella branschorganisation som fokuserar på home entertainment. Som systerorganisation till DEG: The Digital Entertainment Group, som utgår från USA, erbjuder DEG International ett forum för medlemsföretag att engagera sig i diskussioner gällande frågor och möjligheter relaterat till framväxande digital teknologi, supply chain och nya och etablerade format. Gruppen driver också forskning och bevakar branschtrender för att stötta sina medlemsföretag att ligga ett steg före i en snabbt förändrande omgivning.

Kontakter

Malin Strihagen

Vice President Brand & Communications