Här är första bilden på nya Jönssonligan

11 december 2023

Upphovsrätt: Johan Paulin, FLX

Idag presenterar FLX, Tonefilm och SF Studios den första bilden på huvudrollsinnehavarna i den nya Jönssonligan-filmen. Den ikoniska ligan spelas av Robert Gustafsson (Charles-Ingvar “Sickan” Jönsson), Jonas Karlsson (Vanheden), Anders Jansson (Dynamit-Harry) och Jennie Silfverhjelm (Doris).

 

Jönssonligan går tillbaka till den klassiska filmseriens själ, men är placerad i en nutida kontext.

Efter år på flykt återförenas Sickan med Vanheden, Harry och Doris för en ny kupp. Planen, tajmad in i minsta detalj, är att stjäla ett komplett T-Rex-skelett från Naturhistoriska museet och sälja det till den skrupelfrie affärsmannen Wall Enberg för 320 miljoner kronor. De har dock inte räknat med Rigmor Gren, en åldrad kriminalare, besatt av idén att ställa Jönsson inför rätta innan hon själv går i pension.

”Det har varit fantastiskt roligt att få se ligan komma till liv i dessa begåvade skådespelares skepnad”, säger Anna Anthony och Rebecka Lafrenz, filmens producenter.

En första teaser till nya Jönssonligan visas på bio framför julens stora komedi Ett sista race som har premiär på juldagen.

Filmen produceras av FLX och Tonefilm i samproduktion med SF Studios samt med stöd från Svenska Filminstitutet.

Exekutiva producenter är Karin Grewin Wallqvister, Pontus Edgren och Joshua Mehr.

Jönssonligan har biopremiär i Sverige julen 2024 och distribueras av SF Studios.

För mer information, vänligen kontakta:

Vilhelm Hanzén, Gul PR
vilhelm@gulpr.se eller 0736-90 74 09

Mattias Lundin, Marketing & Publicity Manager Sweden
mattias.lundin@sfstudios.se eller 0700-99 88 71

Om FLX
Produktionsbolaget FLX står bakom produktioner som Solsidan, Bonusfamiljen, Kärlek & anarki, Störst av allt, Fartblinda, samt långfilmerna Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, Hundraettåringen som smet från notan och försvann, Solsidan-filmen, Berts dagbok, Dag för dag, Comedy Queen, Länge leve Bonusfamiljen!, Se upp för Jönssonligan och kommande långfilmerna Ett ärligt liv, Äkta skräck och Strul.

Om SF Studios
SF Studios etablerades 1919 och är ett av världens äldsta filmbolag. Idag är SF Studios ett av de ledande filmbolagen i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Bolaget producerar och distribuerar film och TV-serier för den nordiska och internationella marknaden, och driver streamingtjänsten SF Anytime. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier.

 

Kontakter

Mattias Lundin

Marketing & Publicity Manager Sweden