Jönssonligan kommer tillbaka får biopremiär den 6 december

17 april 2024

Upphovsrätt: Johan Paulin, FLX

Idag offentliggör FLX, Tonefilm och SF Studios titeln och premiärdatumet för den kommande Jönssonligan-filmen: Jönssonligan kommer tillbaka som har biopremiär 6 december.

I Jönssonligan kommer tillbaka spelas den ikoniska ligan av Robert Gustafsson (Charles-Ingvar “Sickan” Jönsson), Jonas Karlsson (Vanheden), Anders Jansson (Dynamit-Harry) och Jennie Silfverhjelm (Doris). Filmen regisseras av Eddie Åhgren (Solsidan, Bonusfamiljen, Meningen med livet) och Per Gavatin (Torpederna, Grotesco) har skrivit manus. Producenter är Anna Anthony och Rebecka Lafrenz.  Filmen går tillbaka till den klassiska filmseriens själ, men är placerad i nutid. 

– En ny film om Jönssonligan är något många ser fram emot och med premiär den 6 december kan vi verkligen påstå att julen kommer tidigt i år, säger Pia Grünler, Nordic Head of Theatrical Distribution på SF Studios.

Efter år på flykt återförenas Sickan med Vanheden, Harry och Doris för en ny kupp. Planen, tajmad in i minsta detalj, är att stjäla ett komplett T-Rex-skelett från Naturhistoriska museet och sälja det till den skrupelfrie affärsmannen Wall Enberg (Johan Rabaeus) för 320 miljoner kronor. De har dock inte räknat med Rigmor Gren (Lotta Tejle), en åldrad kriminalare, besatt av idén att ställa Jönsson inför rätta innan hon själv går i pension.

Filmen produceras av FLX och Tonefilm i samproduktion med SF Studios samt med stöd från Svenska Filminstitutet. SF Studios distribuerar filmen i Sverige.

För mer information, vänligen kontakta:
Vilhelm Hanzén, Gul PR
vilhelm@gulpr.se eller 073-690 74 09

Mattias Lundin, Marketing & Publicity Manager Sweden
mattias.lundin@sfstudios.se eller 070-099 88 71

Om FLX
Produktionsbolaget FLX står bakom produktioner som Solsidan, Bonusfamiljen, Kärlek & anarki, Störst av allt, Fartblinda, samt långfilmerna Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, Hundraettåringen som smet från notan och försvann, Solsidan-filmen, Berts dagbok, Dag för dag, Comedy Queen, Länge leve Bonusfamiljen!, Se upp för Jönssonligan och kommande långfilmerna Ett ärligt liv, Äkta skräck och Strul.

Om SF Studios
SF Studios etablerades 1919 och är ett av världens äldsta filmbolag. Idag är SF Studios ett av de ledande filmbolagen i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Bolaget producerar och distribuerar film och TV-serier för den nordiska och internationella marknaden, och driver streamingtjänsten SF Anytime. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier.