SF Studios och Warner Bros. Discovery tecknar nytt samarbetsavtal

18 juli 2024

SF Studios och Warner Bros Discovery har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger WBD:s streamingtjänst Max’s nordiska abonnenter möjlighet att vara först med att streama SF Studios nordiska och internationella distributionstitlar efter att filmerna har visats på bio och erbjudits som köp- eller hyrfilmer.

Det nya avtalet ger SF Studios möjligheter att investera i fler nordiska produktioner, samt nå ut med filmerna till en större och bredare publik.

Avtalet kommer att innehålla omtalade internationella titlar som The Zone of Interest, Horizon: An American Saga, Emilia Perez och Den of Thieves 2 – Pantera samtidigt som det kommer att erbjudas en mängd nordiskt producerade titlar som LasseMajas detektivbyrå – Maskoten som försvann, Eagles of the Republic, En nasjon i sjakk, Under stjernene på himlen, Sommarboken och Mørkeland.

"Det gläder oss mycket att utvidga vårt samarbete med Max till att också omfatta distributionen av våra nordiska och internationella filmer. Det är spännande att våra filmer kommer att nå en ännu större publik genom att exponeras på Max's nya plattform. Först ut är The Zone of Interest som lanseras i juli, följt av flera intressanta nordiska och internationella titlar", säger Lars Wannebo, EVP Acquisition & Distribution, SF Studios.

”Vi är glada över avtalet som ger oss möjlighet att erbjuda SF Studios högkvalitativa lokala och internationella titlar till våra nordiska tittare. Detta avtal kompletterar vårt utbud av innehåll i världsklass på vår nyligen lanserade, förbättrade streamingtjänst Max", säger Ragnhild Thorbech, SVP Programming & Acquisitions, Warner Bros. Discovery.

Samarbetet är ett viktigt steg i SF Studios strategi att utöka sin licens- och distributionsverksamhet i Norden och samtidigt erbjuda ett starkt utbud av nordiska och internationella filmer till konsumenter på den nordiska marknaden.

För mer information, vänligen kontakta:
Patrik Vestlin, Nordic Licensing Manager, SF Studios, +46 765 25 66 13
Jesper Larsson, Communications Specialist, SF Studios, +46 73 359 96 06

Om SF Studios
SF Studios etablerades 1919 och är ett av världens äldsta filmbolag. Idag är SF Studios ett av de ledande filmbolagen i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bolaget producerar och distribuerar film och TV-serier för den nordiska och internationella marknaden, och driver streamingtjänsterna SF Anytime och Blockbuster. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier.

Om Warner Bros. Discovery
Warner Bros. Discovery (NASDAQ: WBD) är ett ledande globalt mediehus som skapar och distribuerar innehåll med stor bredd och rik variation för tv, film och streamingtjänster. Med en av världens mest innehållsrika kataloger inspirerar, informerar och underhåller Warner Bros. Discovery publiken i mer än 220 territorier och länder och på 50 språk med välkända märken och produkter som: Discovery Channel, discovery+, CNN, DC, Eurosport, HBO, HBO Max, HGTV, Food Network, Investigation Discovery, TLC, TNT, TBS, truTV, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet, Science Channel, Warner Bros. Pictures, New Line Cinema, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies med flera. För mer information, gå till www.wbd.com