SF Studios tar Hov1 till bio

20 december 2023

Upphovsrätt: Photo credit: Alex Josefsson

Välkända svenska bandet Hov1 bestående av Ludwig Kronstrand, Noel Flike, Dante Lindhe och Axel Liljefors, har släppt nyheten att deras turné under sommaren 2023 blir biofilm med titeln Hov1 Forever. Där får vi följa gruppen både bakom och på scenen samt får en riktig konsertupplevelse. Nyheten kommunicerades idag inför att biobiljetterna släpps ikväll. Hov1 spelade i 27 städer under sin slutsålda turné i somras och blev för tredje gången i sin karriär den mest streamade artisten i Sverige 2023. SF Studios satsar med filmen Hov1 Forever på konsertfilmer, där publiken får en sällsynt inblick i bandets liv, vänskap och den starka relationen med fansen. Filmen kommer att visas på svenska biografer den 4-14 januari. SF Studios distribuerar filmen i Norden.

Hov1 Forever kommer att finnas kvar när vi inte längre finns här. Så vad som än händer, gör den oss till Hov1 för evigt. Och vi hoppas att den kan ge våra fans lika mycket hopp och kärlek som dom ger till oss varje dag. Tack till varenda en som lyssnar, bryr sig och sjunger med oss på våra konserter. Den här filmen tillhör er och dig mer än oss”, säger Hov1.

Hov1 är ett av Sveriges mest populära band och sommaren 2023 gjorde de 27 utsålda spelningar i Sverige och Norge. I den unika filmen Hov1 Forever får publiken följa med bandet på scen där de sjunger sina största låtar och möter sina fans, men även ta del av deras personliga samtal bakom scen och när de producerar musik. Det blir en intim konsertfilm där fansen får komma nära sina idoler - samtidigt som de får en stark musikupplevelse.

Hov1 slog igenom på den svenska musikscenen 2017 med sitt självbetitlade debutalbum Hov1. Sedan dess har de släppt ytterligare tre album: Gudarna på Västerbron, Vindar på Mars och Barn av vår tid. Samtliga har blivit 1:a på albumlistan, och blivit hyllade av sina miljontals fans runt om i Norden. Hov1 har även vunnit 7 Rockbjörnar, 6 utmärkelser på P3-guldgalan, 3 grammis-nomineringar och haft flest officiella singelettor i svensk musikhistoria.

Vi är mycket glada över att kunna ta ut ett av våra mest populära band på bio där vi hoppas kunna locka många fans som vill återuppleva denna oförglömliga konsert eller få möjlighet att se den för första gången”, säger Iréne Lindblad, VD på SF Studios.

Filmen är producerad av Hov1 med Henrik Hanson. SF Studios distribuerar filmen, som kommer att visas på svenska biografer den 4-14 januari 2024. Biobiljetter till Hov1 Forever släpps den 20 december kl. 20.00 och köps här.

För mer information, vänligen kontakta:
Mattias Lundin, Marketing Manager Sweden, SF Studios, mattias.lundin@sfstudios.se, +46 70 099 88 71
Malin Strihagen, Vice President Brand & Communications, SF Studios, malin.strihagen@sfstudios.se, +46 70 780 39 35

Om SF Studios
SF Studios etablerades 1919 och är ett av världens äldsta filmbolag. Idag är SF Studios ett av de ledande filmbolagen i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bolaget producerar och distribuerar film och tv-serier för den nordiska och internationella marknaden, och driver streamingtjänsten SF Anytime. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier.