Trailern till bioskräckisen ÄKTA SKRÄCK är här!

10 juni 2024

Den 6 september har skräckfilmen Äkta Skräck biopremiär och nu släpps trailern till filmen. Se trailern här.

Bästa vännerna Nour och Linn driver den populära kanalen ÄKTA SKRÄCK där dom gräver i otäcka och övernaturliga händelser live. En följare tipsar om häxbränningarna i Ångermanland för 350 år sedan då 71 personer miste livet. Tjejerna beslutar sig för att åka dit med sina kameror och ta reda på mer, ett beslut de kommer att ångra...

Denna found-footage-berättelse är löst baserad på verkliga händelser och levande myt. Filmen är regisserad av Daniel Di Grado (Alena, Oracle, TV-serien Ondskan), efter ett originalmanus av Ida Kjellin (Min pappa Marianne). I huvudrollerna ser vi nya stjärnskotten Ava Nikodell och Rebecka Enholm.

"När man jobbar med skräck så vill man skrämmas, och ingenstans blir det så läskigt, som när man ser skrämmande och skeva sekvenser i bilder som man hade kunnat ta själv. Man uppnår den där svindlande känslan som infinner sig när man blir övertygad om att det man tittar på faktiskt händer på riktigt", säger filmens regissör Daniel Di Grado.

Äkta skräck är producerad av FLX i samproduktion med Film i Väst och TV4 i samarbete med SF Studios samt med produktionsstöd från Svenska Filminstitutet. SF Studios är distributör i Norden och REinvent International Sales hanterar internationell försäljning.

För mer information och pressmaterial kontakta:
Malin Edblom, EdblomWig, malin@edblomwig.se, 070-794 31 21
Anna Wig, EdblomWig, anna@edblomwig.se, 076-947 12 56
Mattias Lundin, Marketing & Publicity Manager Sweden, SF Studios, mattias.lundin@sfstudios.se, 0700-99 88 71

Om FLX
Produktionsbolaget FLX står bakom produktioner som Solsidan, Bonusfamiljen, Kärlek & anarki, Störst av allt, Fartblinda, samt långfilmerna Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, Hundraettåringen som smet från notan och försvann, Solsidan-filmen, Berts dagbok, Dag för dag, Comedy Queen, Länge leve Bonusfamiljen!, Se upp för Jönssonligan och kommande långfilmerna Ett ärligt liv, Jönssonligan kommer tillbaka och Strul.

Om SF Studios
SF Studios etablerades 1919 och är ett av världens äldsta filmbolag. Idag är SF Studios ett av de ledande filmbolagen i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bolaget producerar och distribuerar film och TV-serier för den nordiska och internationella marknaden, och driver streamingtjänsten SF Anytime. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier.