Trailerpremiär för Lukas Moodyssons Tillsammans 99

20 juni 2023

Loading the player...

Svensk biopremiär 13 oktober

Idag släpps trailern till Lukas Moodyssons nya film Tillsammans 99, en av höstens mest emotsedda biopremiärer. Filmen släpps på svenska biografer den 13 oktober och distribueras av SF Studios.

Tillsammans blev en stor succé bland publik och kritiker i såväl Sverige som resten av världen. Nu kommer en efterlängtad fortsättning och publiken - tillsammans med Göran och Klasse, de två kvarvarande medlemmarna i kollektivet - får 24 år senare återförenas med den färgstarka skaran kompisar.

Tillsammans 99 följer kollektivet; Göran, Lena, Lasse, Klasse och de andra, under ett dygn då de återförenas i skratt, tårar, bråk, olösta konflikter, nostalgi. Tillsammans 99 är en film som vill beröra och rycka med biopubliken med sin humor, glädje och även sorg. En komedi och en allvarlig berättelse om tidens gång och om hur det är att leva.

“Vi på SF Studios är väldigt stolta över att på nordiska biografer visa denna hjärtevärmande, roliga och suveränt genomförda film. Återföreningen av Lukas Moodyssons älskvärda rollfigurer kommer att än en gång ge biopubliken en fantastisk upplevelse”, säger Yaba Holst, Head of Nordic Acquisition SF Studios.

1975 var kollektivet Tillsammans en storfamilj. 24 år senare, 1999, har det förvandlats till världens minsta. Kvar finns bara Göran, världens snällaste, och Klasse, som väver sina trasmattor. När Klasse i hemlighet bjuder in till Görans födelsedag, återförenas alla för en kväll. Vad har hänt i deras liv sen sist? Har det gått bra eller dåligt för dem? Vem blev känd författare och vem hamnade på mentalsjukhus? Lever drömmarna från sjuttiotalet? Vem minns Peter? Äter Göran fortfarande gröt?

Lukas Moodysson har återförenat den stora underbara ensemblen av skådespelare. I rollerna återser vi Gustaf Hammarsten, Shanti Roney, Anja Lundqvist, Olle Sarri, Jessica Liedberg, Lisa Lindgren, Cecilia Frode, Lars Frode, Henrik Lundström och Sten Ljunggren. Nya i kollektivet är David Dencik, Jonas Karlsson, Clara Christiansson Drake och Julia Heveus.

Filmen är skriven och regisserad av Lukas Moodysson, som tidigare har gjort några av de senaste decenniernas mest älskade, sedda och kritikerrosade filmer som Fucking Åmål (1998), Tillsammans (2000), Lilja 4-ever (2002) och Vi är bäst! (2013). Moodysson regisserade senast tv-serien Gösta (2019) för HBO. Tillsammans sågs av 849 000 biobesökare i Sverige.

Tillsammans 99 är producerad av Memfis Film (Lars Jönsson och Anna Carlsten), i samproduktion med Film i Väst, SF Studios och Zentropa Entertainments, med stöd av Svenska Filminstitutet, Det Danske Filminstitut och Nordisk Film & TV Fond. SF Studios distribuerar filmen i Norden.

För mer information:
Yaba Holst, Head of Nordic Acquistion, SF Studios, yaba.holst@sfstudios.se, +46 73 411 95 35
Malin Strihagen, Vice President Brand & Communications, SF Studios, malin.strihagen@sfstudios.se, +46 70 780 39 35

Presskontakt Sverige: Manlin Sterner / manlin@manlin.se

För publicering av trailer online, vänligen ladda ner trailern från www.press.sfstudios.se

Om SF Studios
SF Studios etablerades 1919 och är ett av världens äldsta filmbolag. Idag är SF Studios ett av de ledande filmbolagen i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Bolaget producerar och distribuerar film och tv-serier för den nordiska och internationella marknaden, och driver streamingtjänsten SF Anytime. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier.

Om Memfis Film
Memfis Film har producerat flera stora svenska filmsuccéer med regissörer som Lukas Moodysson, Josef Fares och Maria Blom. Samproducerat hyllade filmer av Lars von Trier och Susanne Bier. Belönats fyra gånger med Guldbaggen för Bästa Film; Änglagård, Fucking Åmål, Lilja 4-ever och Masjävlar.