Trailersläpp för den stjärnspäckade komedin Ett sista race

6 juli 2023

Upphovsrätt: SF Studios

SF Studios släpper nu första trailern till årets julfilm, den stjärnspäckade komedin Ett sista race.  Det är en film för hela familjen som utspelar sig i en actionfylld bilracingvärld. I rollerna ser vi David Hellenius, Malin Åkerman, Jonas Karlsson, Johan Glans, Peter Dalle, Johan Ulveson, Ola Forssmed, Sara Soulié, Elsa Öhrn, Malte Gårdinger m fl. För regin står Edward af Sillén som även skrivit manus tillsammans med David Hellenius och Lars  Johansson. 

SF Studios producerar och distribuerar filmen i Norden. Ett sista race har biopremiär på juldagen i år.

Se trailern här

”Min hemliga dröm om att få göra en storslagen svensk bilactionkomedi har blivit verklighet och det är så kul att äntligen kunna ge publiken ett smakprov på vad dom kommer att få se." säger Edward af Sillén, regissör och manusförfattare.

”Detta är underhållning för hela familjen, vilket är precis det jag vill ha när jag går på bio”, säger David Hellenius, huvudrollsinnehavare och manusförfattare.

Den stjärnspäckade komedin Ett sista race berättar historien om streetracing-legenden Dennis (David Hellenius), som levt hela sitt liv på fel sida om lagen. Han har nu bestämt sig för att börja leva det ansvarsfulla och stilla livet. Något som snart bryts upp när Dennis får reda på att hans dotter Hanna (Elsa Öhrn) ska delta i ett race med sin nya kille Charlie (Malte Gårdinger). För att stoppa Hanna beger sig Dennis och hans ex-fru Tove (Malin Åkerman) ut på en resa för att hämta hem dottern. Det är början på ett hisnande sista race med fart, fläkt och höga varvtal genom Sverige.

Manus är skrivet av Edward af Sillén, David Hellenius och Lars Johansson och är inspirerat av den norska framgångsrika filmserien Börning (2014, 2016, 2020), 

SF Studios producerar och distribuerar filmen i Norden. Filmen samproduceras med C More/TV4, Film i Väst, Filmpool Nord och med stöd från Svenska Filminstitutet. REinvent hanterar internationell försäljning.

Ett sista race har biopremiär på juldagen i år.

 

Kontakter

Mattias Lundin

Marketing & Publicity Manager Sweden