438 DAGAR visas på Roms filmfestival

4 oktober 2019 - Senast uppdaterad 7 maj 2020

Nu står det klart att filmen 438 DAGAR har blivit uttagen att visas i den prestigefyllda huvudsektionen under Roms filmfestival 17–27 oktober och som i år hålls för 14:e gången. SF Studios distribuerar filmen i Sverige och den visas nu på bio.

”Jag har hela tiden drivits av att det här är en historia som behöver berättas, därför känns det väldigt roligt att filmen får den här internationella uppmärksamheten”, säger filmens regissör Jesper Ganslandt.

Den 23 oktober intar huvudrollsinnehavarna Gustaf Skarsgård och Matias Varela röda mattan i den italienska huvudstaden, tillsammans med regissören Jesper Ganslandt, manusförfattaren Peter Birro och producenterna Sandra Harms och Karl Fredrik Ulfung. Filmen har chans att belönas med ”Marco Aurelio Award”.

438 DAGAR är dramafilmen om journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson som sätter allt på spel när de korsar gränsen mellan Somalia och Etiopien. De vill undersöka hur jakten på olja drabbar befolkningen och med egna ögon ta reda på sanningen. Fem dygn senare ligger de skjutna i öknen och en annan historia tar sin början.

Bland andra filmer som visas under festivalen i Rom återfinns ”The Irishman” av Martin Scorsese och ”Motherless Brooklyn” av Edward Norton. Dessutom kommer skådespelaren Bill Murray att belönas med festivalens ”Lifetime Achievement Award”.

För mer information, kontakta filmens Italienska publicist:

Ann-Louice Dahlgren

+46 708 433119

annlouice@yahoo.com

 

SF Studios är ett av världens äldsta filmbolag och firar 100 år 2019. Idag är SF Studios det ledande filmbolaget i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Bolaget producerar och distribuerar film och tv-serier för den nordiska och internationella marknaden, och driver de digitala tjänsterna SF Anytime och SF Kids. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier AB.