Nu släpps musikvideor med Astrid Lindgrens sångskatt på nya Youtube-kanalen Barngalaxen

18 september 2019 - Senast uppdaterad 7 maj 2020

I samband med Universals stora satsning på musik och underhållning för barn under namnet Barngalaxen tillgängliggör man tillsammans med Astrid Lindgren Aktiebolag och SF Studios under hösten ett stort antal nya musikvideor med scener ur Astrid Lindgrens klassiska filmer på Youtube. 

De första fem musikvideorna dvs Du Käre Lille Snickarbo, Vargsången, Pilutta-Visan, Kattvisan och Här kommer Pippi Långstrump kommer att tillgängliggöras på Barngalaxens Youtube-kanal med start fredagen den 20 september. Därefter kommer ytterligare 35 videor att släppas kontinuerligt på fredagar under 2019 på www.youtube.com/barngalaxen

”Vi är oerhört stolta och glada över att få representera och vårda Astrid Lindgrens sångskatt och att kunna göra det med nyredigerade helt nya videor från filmerna i en så populär digital kanal som Youtube, som många barn och unga dagligen tar del av. Jag är övertygad om att även vi vuxna kommer att se ett högt nostalgivärde i dessa videor”, säger Robert Olausson, ansvarig för Barngalaxen på Universal Music.

"Detta är något som vi har velat göra länge. Utöver att skriva film-manus skrev Astrid i princip samtliga texter till filmmusiken. Det här initiativet ligger helt i linje med våra ambitioner att utveckla och tillgängliggöra musikskatten. Nästa steg blir att göra detta på andra språk ihop med en rad andra aktiviteter och satsningar kopplade till Astrids sånger”, säger Johan Palmberg, Rights Manager på Astrid Lindgren Aktiebolag.

”Vi är mycket glada för vårt samarbete med Universal Music och Astrid Lindgren AB och att vi tillsammans kan tillgängliggöra scener från Astrid Lindgrens folkkära filmer tillsammans med filmmusiken som så många av oss känner igen”, säger Patrik Westlin, Licensing & Content Planning Manager på SF Studios.


För mer information, vänligen kontakta:
Robert Olausson, Senior Project Manager, Universal Music, +46 70 677 25 20
Patrik Westlin, Licensing & Content Planning Manager, SF Studios, +46 76 525 66 13
Malin Strihagen, Vice President Brand & Communications, SF Studios, +46 70 780 39 35
Cilla Nergårdh, Kommunikationschef, Astrid Lindgren Aktiebolag, +46 70 938 46 52


Om SF Studios
SF Studios är ett av världens äldsta filmbolag och firar 100 år 2019. Idag är SF Studios ett av de ledande filmbolagen i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Bolaget producerar och distribuerar film och tv-serier för den nordiska och internationella marknaden, och driver de digitala tjänsterna SF Anytime och SF Kids. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier AB.