Ruben Östlund’s Triangle of Sadness återupptar inspelningarna med Woody Harrelson på plats i Trollhättan

1 juli 2020

Upphovsrätt: Photo credit: Tobias Henriksson

Inspelningarna av Ruben Östlunds satir Triangle of Sadness startade i februari, men fick ta en paus med anledning av coronapandemin. Nu återupptas inspelningarna med den stjärnspäckade internationella ensemblen bestående av Harris Dickinson, Charlbi Dean och den trefaldigt Oscarsnominerade världsstjärnan Woody Harrelson, som nu är på plats i Trollhättan. Beräknad premiär är 2021 och SF Studios distribuerar filmen i Norden.

Amerikanska skådespelaren Woody Harrelson (Three Billboards Outside Ebbing Missouri, The Messenger, The People vs. Larry Flynt) landade i Göteborg i veckan för att för första gången påbörja arbetet med Ruben Östlund, som vann Palme d’Or i Cannes 2017 och blev Oscarsnominerad för sin senaste film The Square. Östlund har även tidigare uppmärksammats för sin film Force Majeure (2014) i Un Certain Regard i Cannes. I Östlunds nya satsning, satiren Triangle of Sadness, spelar Woody Harrelson rollen som en marxistisk sjökapten på en lyxyacht som sjunker. 

”Jag är väldigt glad att vi har återupptagit inspelningarna. Vi visste inte om Woody skulle kunna komma till Sverige i tid. När jag satte ihop mitt team så hade jag Real Madrid som förlaga. Precis som spelarna i Real Madrid ska alla skådespelare vara helt perfekta för sina roller. Precis så perfekt kändes det när Woody klev in i rollen som sjökaptenen. Det är imponerande att se hans nivå på skådespeleri”, säger Ruben Östlund.

Woody Harrelson fick sin första stora roll i komedin White Men Can’t Jump (1992). Därefter har han haft stora roller i filmer såsom Adrian Lynes Indecent Proposal (1993) och Oliver Stones Natural Born Killers (1994), följt av Roland Emmerich’s 2012 (2009), Zombiland (2009), The Hunger Games serien (2012, 2013, 2014 och 2015), Now You See Me (2013, 2016) samt HBO-serien True Detective, mfl.

”Det är ett stort privilegium att få arbeta med den geniale Östlund. I dessa oroliga tider är det inte mycket annat som hade fått mig att resa så här långt. Arbetet med filmen är oerhört inspirerande för mig”, säger Woody Harrelson.

Triangle of Sadness är Ruben Östlunds första helt engelskspråkiga film – en episk satir som utspelar sig i modevärlden och de superrikas universum. I filmen blir modellparet Carl (Dickinson) och Yaya (Dean Kriek) medbjudna på en lyxkryssning. Men när yachten sjunker blir de strandsatta på en öde ö med ett gäng miljardärer och en städerska (De Leon). I kampen om överlevnad kastas hierarkierna snabbt om när det visar sig att städerskan är den enda i gruppen som vet hur man fiskar.

Östlund har skrivit manuset till Triangle of Sadness som produceras av Erik Hemmendorff på Plattform Produktion och Philippe Bober på Coproduction Office. Triangle of Sadness är den första av Ruben Östlunds filmer som spelas in med engelska som huvudspråk – och hans mest ambitiösa film hittills.

Filmen produceras av Plattform Produktion och samproduceras av Film i Väst, Essential Films, Coproduction Office, SVT, BBC Films, Arte France Cinéma och ZDF/Arte, Svenska Filminstitutet, Eurimages, BFI (awarding National Lottery funding), Medienboard Berlin-Brandenburg, Danska Filminstitutet och Nordisk Film & TV Fond. Filmen produceras i samarbete med Bord Cadre Films, Sovereign Films och Piano Films. SF Studios distribuerar filmen i Norden.

För mer information, vänligen kontakta:
Yaba Holst, Head of Nordic Acquisition, SF Studios, yaba.holst@sfstudios.se , +46 73 411 95 35
Johanna Strand, Presskontakt Sverige, Kult PR, Johanna.strand@kultpr.se , +46 70 732 73 66

Om SF Studios
SF Studios, etablerades 1919 och är det ledande filmbolaget i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Bolaget producerar och distribuerar film och tv-serier för den nordiska och internationella marknaden och driver de digitala tjänsterna SF Anytime och SF Kids. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier.

Om Plattform Produktion
Grundat 2002 av producenten Erik Hemmendorff och regissören Ruben Östlund har Plattform Produktion vunnit över 100 internationella priser över världen, inclusive Guldpalmen för The Square (2017). Plattform Produktion har två gånger nominerats till en Golden Globe och BAFTA, och nominerats till en Oscar©. Bland utmärkelserna finns också jurypriset i Cannes, Un Certain Regard, samt rekordmånga svenska Guldbagge-statyetter och EFA awards, inklusive det för bästa film.

Kontakter

Malin Strihagen

Vice President Brand & Communications