SF Studios och Netflix sluter nytt samarbetsavtal

19 november 2020

Upphovsrätt: SF Studios

SF Studios och Netflix har ingått ett licensavtal för filmvisning av SF Studios nordiska och internationella distributionstitlar. Avtalet innebär att Netflix medlemmar i Norden blir först att streama de nya filmerna efter att de har visats på bio och tillgängliggjorts som köp- och hyrfilmer. Som en del i samarbetet förvärvar Netflix även ett stort antal visningslicenser från SF Studios bibliotek av innehåll som därmed kommer visas i hela Norden. Avtalet stärker ytterligare bandet mellan SF Studios och Netflix som sedan tidigare har samarbetat kring produktionen av filmen Red Dot och originalserien Snabba Cash. Avtalet gäller med start under 2021.

Det nya avtalet innebär att SF Studios ges ytterligare möjligheter att investera i nordiska produktioner och möjliggör för de filmer som omfattas av avtalet att få en större nordisk exponering och fler tittare via Netflix underhållningstjänst i Norden.

”Vi är mycket glada att kunna utöka vårt samarbete med Netflix till att även omfatta distribution av våra nordiska och internationella filmer. Båda parter har samma syn kring potentialen för nordisk film genom vårt tidigare samarbete kring produktionerna Red Dot och Snabba Cash. Vi ser nu stora möjligheter att fortsätta utveckla nordiska produktioner och exponera våra filmer till en större och bredare publik i Norden”, säger Fredrik Warstedt, EVP Acquisition & Licensing på SF Studios.

”Vi är mycket nöjda med utvecklingen av vårt partnerskap med SF Studios, som så framgångsrikt producerar filmer i Norden. Vi tror att detta avtal kommer att ge mycket glädje till våra medlemmar i Norden och vi ser fram emot att bidra till nordiska filmproduktioner tillsammans med SF Studios”, säger Lina Brounéus, Director Co-Productions & Acquisitions på Netflix.

Samarbetet är ett viktig steg i SF Studios strategi att expandera sin licensings- och distributionsaffär i Norden och samtidigt möjliggöra ett starkt erbjudande av nordiska och internationella filmer till konsumenter på den nordiska marknaden.

För mer information, vänligen kontakta:
Fredrik Warstedt, EVP Acquisition & Licensing, SF Studios, +46 73 618 27 48
Malin Strihagen, VP Brand & Communications, SF Studios, +46 70 780 39 35

Om SF Studios
SF Studios etablerades 1919 och är det ledande filmbolaget i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Bolaget producerar och distribuerar film och tv-serier för den nordiska och internationella marknaden, och driver de digitala tjänsterna SF Anytime och SF Kids. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier.

Om Netflix
Netflix är världens ledande streamingtjänst för underhållning med mer än 195 miljoner betalande medlemmar i fler än 190 länder som tittar på ett brett utbud av serier, dokumentärer och filmer på många olika språk. Medlemmar kan titta så mycket de vill – när som helst, var som helst – på alla skärmar med internetanslutning. Medlemmar kan spela upp, pausa och fortsätta titta helt utan reklam och förpliktelser.

Kontakter

Malin Strihagen

Vice President Brand & Communications