SF Studios producerar dinosaurieserie baserad på succéböcker

8 september 2020

SF Studios är i full produktion av den nya animationsserien Dino Deluxe, som baserar sig på Sarah Sheppards populära dinosaurieböcker: Dino Deluxe, Massor av Dinosaurier och Varning för Köttgänget. Dino Deluxe ska bli en animerad infotainmentserie för 3- till 7-åringar i 10 avsnitt à 7 minuter. Regissör är Kristallennominerade Pella Olsson (SagaSagor säsong 1 & 2). Premiär beräknas till senvåren 2021 och SF Studios hanterar distributionen.

Dino Deluxe är en fängslande och underhållande faktaserie för barn där varje avsnitt kommer att berätta intressanta fakta om en viss grupp av dinosaurier, såsom Tuppkamsgänget, Långhalsgänget, Köttgänget, mfl. Serien kommer även att lyfta vad som hände när dinosaurierna försvann, hur stora de egentligen var, vilka släktingar de har och hur de levde.

Avsnitten följs åt av ett gäng på fyra ”Zalambdalestes”, som ser ut som råttor men egentligen är ett av de tidigaste däggdjuren. Deras existens kan beskrivas som att ”dom ägnar dagarna åt att slippa bli dinosaurielunch.” Dessa förhistoriska råttor är huvudkaraktärer och berättare i serien. I varje avsnitt tar sig råttorna till ett nytt område, som dom tror ska vara dinosauriefritt bara för att upptäcka att där alltid finns ett nytt dinosauriegäng.

Dino Deluxe kommer att regisseras av Pella Olsson, som tillsammans med animationsteamet också står bakom de två Kristallennominerade säsongerna av SagaSagor, producerade av SF Studios.

”Det är så roligt att få vara en del av detta projekt och på ett spännande och underhållande sätt lära barn om dinosaurier. Känns också väldigt värdefullt att göra en serie som barnen kan varva ner till och som berättar om dinosaurierna ur ett annorlunda perspektiv”, säger Pella Olsson, regissör.

Ina Sohlberg (Bamse och Dunderklockan) på SF Studios producerar serien. SF Studios har en lång tradition av att producera barninnehåll som lockar en stor publik. Historiskt har SF Studios’ filmatiseringar av Astrid Lindgrens uppskattade barnböcker varit framträdande. På senare år har bolaget stått bakom produktioner såsom Nelly Rapp som har premiär i oktober 2020, LasseMajas detektivbyrå – Tågrånarens hemlighet (2019), Pelle Svanslös (2019), Bamse-triologin, SagaSagor säsong 1 & 2 (2019, 2020) och Julkalendern 2014 – Piratskattens hemlighet.

”Vi är mycket stolta och glada att få producera denna både lärorika och otroligt roliga serie om dinosaurier, som vi hoppas kommer att locka både små och stora barn. Det känns dessutom särskilt kul att vi får fortsätta samarbetet med det fantastiskt begåvade team som stått bakom animationen till SagaSagor”, säger Ina Sohlberg, producent SF Studios.

Dino Deluxe distribueras också av SF Studios och beräknad premiär är under senvåren 2021.

”Den här typen av spännande faktaprogram där barnen (och de vuxna) på ett underhållande sätt lär sig fakta som också stannar kvar i minnet är svåra att finna på innehållsmarknaden. Därför känns det här samarbetet med Sarah och hennes faktaböcker klockrent och jätteroligt. Det är en typ av innehåll som föräldrar uppskattar, och känner sig trygga att sätta sina barn framför”, säger Viktoria Johansson, Kids Acquisition Manager på SF Studios.

Augustnominerade Sarah Sheppard, vars böcker serien är baserad på, är aktuell under hösten med flera projekt. Dels en ny bok på Bonnierförlagen med titeln Mystiska platser & olösta mysterier som publiceras idag den 8 september. Sedan kommer även Dino Deluxe att uppmärksammas på en utställning på Kulturhuset i Stockholm som startar den 18 september.

För mer information, vänligen kontakta:
Ina Sohlberg, Producer, SF Studios, ina.sohlberg@sfstudios.se, +46 72 322 75 33
Viktoria Johansson, Kids Acquisition Manager, SF Studios, Viktoria.Johansson@sfstudios.se, +46 76 525 66 47

Om SF Studios
SF Studios etablerades 1919 och är det ledande filmbolaget i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Bolaget producerar och distribuerar film och tv-serier för den nordiska och internationella marknaden, och driver de digitala tjänsterna SF Anytime och SF Kids. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier.

Kontakter

Malin Strihagen

Vice President Brand & Communications