SF Studios produktion Sagasagor Säsong 2 har nominerats till det svenska TV-priset Kristallen

13 augusti 2020

Idag offentliggjordes nomineringarna till det svenska TV-priset Kristallen 2020. SF Studios har tillsammans med Nordic Entertainment Group och Viaplay producerat den uppskattade barnserien Sagasagor som har nominerats i kategorin Årets Barnprogram 2020 för sin andra säsong. Den första säsongen nominerades i samma kategori 2019. Vinnarna kommer att presenteras på Kristallen-galan den 27 augusti. 

TV-serien Sagasagor, som går att streama på Viaplay, är baserad på Josefine Sundströms populära böcker om fem-och-ett-halvt-åriga Saga som bor i ett gladhus, har en lös framtand och drömmer om ett lurvigt husdjur att gosa med.

”Jag är stolt över att Sagasagor uppskattas av både tittare och en sträng Kristallenjury. Samtidigt känner jag stor glädje att dela nomineringen med Viaplay och SF Studios som tidigt läste böckerna och valde att satsa på projektet”, säger författaren Josefine Sundström.

”Jag är så otroligt glad”, säger Emilia Widstrand, producent på SF Studios. ”Inte bara för den fina nomineringen utan även för att ha fått chansen att arbeta med ett sådant fantastiskt team. Varje sekund av processen har jag haft ett stort leende och att serien nu har blivit nominerad till Kristallen är på något sätt ett kvitto på att det går att kombinera lustfyllt och kul arbete med ett väldigt fint resultat.”

SF Studios har en lång tradition av att producera barninnehåll som lockar en stor publik. Historiskt har SF Studios’ filmatiseringar av Astrid Lindgrens uppskattade barnböcker varit framträdande. På senare år har bolaget stått bakom produktioner såsom Lasse-Majas Detektivbyrå – Tågrånarens hemlighet, Bamse-triologin och Julkalendern 2014 – Piratskattens hemlighet.

”Att få göra underhållning för barn är bland det roligaste som finns” säger producent Niklas Larsson. ”Det är utan tvekan den hårdaste och rättvisaste publiken. Att se ett barn sitta helt fängslad framför Sagasagor är egentligen det finaste kvittot, MEN det är så klart sjukt coolt att även bli nominerade till Kristallen.”

För mer information, vänligen kontakta:
Niklas Larsson, Producer, SF Studios, +46 70 532 67 91
Malin Strihagen, Vice President Brand & Communications, SF Studios, +46 70 780 39 35

Om SF Studios
SF Studios etablerades 1919 och är det ledande filmbolaget i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Bolaget producerar och distribuerar film och tv-serier för den nordiska och internationella marknaden, och driver de digitala tjänsterna SF Anytime och SF Kids. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier.

Kontakter

Malin Strihagen

Vice President Brand & Communications