SF Studios sluter nytt avtal med Sony Pictures Entertainment för distribution av DVD och Blu-ray i Norden och Baltikum

3 november 2020

SF Studios, det ledande filmbolaget i Norden, har ingått ett nytt samarbete med Sony Pictures Entertainment för distribution av DVD och Blu-ray produkter i Norden och i Baltikum. Det nya avtalet gäller från och med den 11 januari 2021 och omfattar Sonys långfilmer och TV-serier.

Titlar som ingår i det nya distributionsavtalet med Sony är bland andra Ghostbusters: Afterlife, Pelle Kanin 2, den kommande Uncharted-filmen, Sony Pictures filmer med Marvel-karaktärerna såsom Morbius, Venom 2: Let There Be Carnage och den tredje filmen i Spider-Man: Homecoming serien. Sonys omfattande katalog innehåller filmer såsom Once Upon a Time in Hollywood, Blade Runner, Angry Birds, Moneyball och Men in Black och serier såsom Outlander och The Crown.

“Vi är mycket glada över det nya avtalet med Sony Pictures Entertainment”, säger Martin Brandtler, Nordic Head of Home Entertainment Distribution på SF Studios. ”Vi ser väldigt mycket fram emot att få arbeta med kollegorna på Sony och distribuera och marknadsföra deras filmer och TV-serier till konsumenter i hela Norden och Baltikum.”

SF Studios har under många år varit en ledande distributör av fysiska produkter (DVD, Blu-ray) i Norden och har en stark tro på det fysiska formatet och dess möjligheter. I somras offentliggjorde SF Studios ett liknande avtal gällande DVD och Blu-ray med den amerikanske filmstudion Warner Bros. SF Studios och Sony samarbetar sedan tidigare kring distribution av biofilm i Norden, och det nya avtalet med Sony kring DVD och Blu-ray förstärker bolagets möjligheter att agera än mer kraftfullt och långsiktigt på marknaden.

“Det känns fantastiskt att offentliggöra det här nya strategiska samarbetet för våra fysiska produkter med SF Studios. Med det redan etablerade samarbetet för biofilm, känns det här som ett naturligt steg i att utveckla vår redan starka relation och kunna erbjuda både långfilmer och TV-serier, nya och gamla, till konsumenter i Norden och Baltikum”, säger Louise Emblem, VP Distribution & Networks, Nordics & Benelux, Sony Pictures.

För mer information, vänligen kontakta:

Kristina Linglöf, Head of Corporate Communications, SF Studios, +46 70 305 22 27
Edward Brody, S. Mgr. Corporate Communications, Sony Pictures Television, +44 7720 148 500

Om SF Studios
SF Studios etablerades 1919 och är det ledande filmbolaget i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Bolaget producerar och distribuerar film och TV-serier för den nordiska och internationella marknaden, och driver de digitala tjänsterna SF Anytime och SF Kids. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier.

Om Sony Pictures Entertainment
Sony Pictures Entertainment (SPE) är ett dotterbolag till det Tokyo-baserade företaget Sony Corporation. SPE’s globala verksamhet omfattar produktion, inköp och distribution av film och TV-serier, TV-nätverk, utveckling och distribution av digitalt innehåll, drift av studioanläggningar, och utveckling av nya underhållningsprodukter, tjänster och tekniker. I SPE: s Motion Picture Group ingår produktionsbolagen Columbia Pictures, Screen Gems, TriStar Pictures, Sony Pictures Animation, Stage 6 Films, AFFIRM Films och Sony Pictures Classics. Mer information finns på http://www.sonypictures.com/corp/divisions.html.